Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Producten Mann, Walmart, Trader Joe's mogelijk besmet met listeria

Terugroepactie bewerkte groenten in Noord-Amerika

Het Californische Mann Packing heeft zelf bewerkte groenten teruggeroepen omdat deze mogelijk besmet zijn met de Listeriabacterie. 

Mann Packing besloot tot deze actie over te gaan nadat de Canadese Food Inspection Agency de bacterie in een monster aantrof. Er zijn tot op heden nog geen ziektegevallen bekend die met deze producten in verband staan. Listeria monocytogenes kan ernstige en soms zelfs fatale infecties bij jonge kinderen, zieken of ouderen veroorzaken of bij andere bevolkingsgroepen met een verzwakt afweersysteem. Gezonde volwassen kunnen last krijgen van symptomen als koorts, hoofdpijn, misselijkheid, buikpijn en diarree die doorgaans maar kort aanhouden. Daarnaast kan een listeriabesmetting bij zwangeren een miskraam of vroeggeboorte veroorzaken.

De teruggeroepen producten werden in de Verenigde Staten en Canada gedistribueerd en hadden een houdbaarheidsdatum van 12 tot 20 oktober, die op de voorzijde van de verpakking staat aangegeven. De productnamen, UPC-codes en houdbaarheidsdata zijn hier terug te vinden.
Publicatiedatum: