Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tesco gaat voedselverspilling tegen met groenere mandarijnen

Tesco verkoopt sinds kort perfect rijpe maar groenere satsuma's en clementines om voedselverspilling tegen te gaan.



Deze actie komt naar aanleiding van de recente hogere temperaturen vroeg in het seizoen in Spanje. De schil van het fruit wordt oranje als gevolg van het vertragen van het natuurlijke proces. De supermarkt beweert dat het fruit ondanks hun groene schil net zo zoet en sappig is als wanneer ze oranje zijn.

Om het kleuringsproces te versnellen zetten telers de vruchten in een rijpingskamer, maar deze extra handeling heeft ertoe geleid dat een klein deel van het fruit beschadigd wordt en dus verspild wordt. Door deze stap weg te laten, kunnen klanten ook profiteren van deze actie, aangezien het fruit tot twee dagen langer houdbaar zal zijn. Dit betekent ook minder voedselverspilling bij consumenten thuis.

Het fruit zal verkocht worden als 'Perfect Rijpe Vroege Seizoen Satsuma's' en zal even duur zijn als de oranje varianten.
Publicatiedatum: