Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

5.300 kilo cocaïne tussen bananen onderschept in Antwerpen

De politie heeft in samenwerking met de Belgische politie een partij van 5.300 kilo cocaïne in beslag genomen in de haven van Antwerpen. De drugs zaten verstopt in een container bananen uit Colombia. De actie vond plaats op vrijdag 13 oktober, er zijn nog geen verdachten aangehouden.


bron: Politie

De samenwerking tussen de Nederlandse en Belgische politie ontstond nadat er in Nederland een tip binnenkwam over deze lading. De cocaïne zat verstopt tussen de trossen bananen en had als eindbestemming Nederland. De straatwaarde van de drugs wordt geschat op ruim 200 miljoen euro. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.


bron: Politie

Steeds vaker worden grote partijen drugs onderschept. Vorig jaar werd in de haven van Rotterdam een recordvolume van 13.000 kilo cocaïne onderschept. De grotere aanvoer van de drugs zou onder andere het gevolg zijn van de vredesonderhandelingen tussen de Colombiaanse regering en de FARC, die de drugshandel vanuit het land reguleerde.
Publicatiedatum: