Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïne: prijs industrieappelen fors gestegen

In Oekraïne is er momenteel een tekort aan industrieappelen, waardoor de verwerkende bedrijven gedwongen zijn hogere prijzen te betalen. Op dit moment kopen ze hun grondstoffen in voor prijzen die 1,5 à 2 keer duurder zijn dan een jaar geleden, aldus APK-Inform: Vegetables and Fruits.

Volgens informatie van marktdeelnemers worden appelen voor verwerking momenteel verkocht voor 3,5 tot 5 grivna per kilo (0,11 - 0,16 euro) en in sommige gevallen komen de prijzen tot 6 grivna per kilo (0,19 euro). Ter vergelijking: medio oktober 2016 was de prijs van deze appelen in Oekraïne niet hoger dan 3 grivna per kilo (0,09 euro) en zelfs toen weigerde de verwerkingsbranche deze prijzen te betalen, omdat ze te hoog werden gevonden.

Marktanalisten zijn van mening dat deze prijssituatie het gevolg is van een duidelijke afname van de appelteelt in het land. Desalniettemin benadrukken zij dat in het aangrenzende Polen de prijzen voor deze grondstof gemiddeld 40% hoger liggen dan in Oekraïne.

Bron: fruit-inform.com
Publicatiedatum: