Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Special Fruit:

"Omzet bepaalde exoten in december verdubbeld tot verviervoudigd"

De dagen worden korter, de pompoenen verschijnen in het straatbeeld, dan weten we dat Kerst niet meer veraf is. In deze periode treedt dan ook het exotisch fruit meer op de voorgrond. "Terwijl passiefruit, granaatappel en papaja het ganse jaar door gesmaakt worden door de consument, kennen we ook enkele typische decemberhits. Tamarillo's, vijgen, carambola, baby ananas, pitahaja en litchi zien hun omzet verdubbelen tot zelfs verviervoudigen in de laatste maand van het jaar", aldus Special Fruit.



"Deze uitschieters smaken niet alleen goed, maar presenteren ook mooi op de feesttafel of op de fondueschotel. Ze worden bovendien steeds meer verwerkt in het dessertenbuffet om een exotische touch toe te voegen aan het ganse feestgebeuren. Met ons exotisch fruit uit het BestChoice assortiment spelen we daar handig op in. Tevens sporen we de nieuwsgierige consument aan om op een gezonde én eerlijke manier de eindejaarsperiode extra feestelijk te maken."

"Wat vele consumenten (nog) niet beseffen, is dat onze exoten al een hele reis hebben afgelegd vooraleer ze op de kersttafel verschijnen. Met de ondertekening van het Sifav 2020 convenant, een initiatief van Idh, streeft Special Fruit naar een duurzame import van deze vruchten. Dit wil zeggen dat onze boeren geauditeerd zijn op milieu & voedselveiligheid alsook de sociale werkomstandigheden gecontroleerd worden. Ondertussen is het merendeel van ons volume van duurzame teelt. Ook op vlak van verpakking neemt het bedrijf initiatieven en test volop verschillende duurzame verpakkingen. Op die manier klopt het verhaal van A tot Z. Zo heeft Special Fruit het graag."

www.specialfruit.be
Publicatiedatum: