Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

In Italië groeit de vraag naar zoete aardappelen

Zoete aardappelen kunnen zich verheugen in een groeiende belangstelling. In de Italiaanse regio Veneto is het seizoen momenteel in volle gang. 

Er zijn twee grote teeltgebieden, één in de regio Treviso, Padua en Venetië en het andere rondom de stad Anguillara. De productie bedraagt zo'n 3000 ton, wat neerkomt op iets meer dan de helft van de binnenlandse productie. 

 

"De markt is tot dusver prima met een goede vraag en we zijn ook tevreden over de prijzen," laat Daniele Pavan van OPO Veneto weten. 

"De aardappelen zijn dit jaar kleiner als gevolg van de droge zomer. De kwaliteit is echter prima en ook de vraag trekt aan," voegt Giuseppe Tosatto van OPO Veneto er aan toe.

Er wordt momenteel onderzoek naar zoete aardappelen gedaan met als doel de teeltmethoden en productkwaliteit te verbeteren. Het Sospado onderzoeksproject dat door Dafnae aan de Universiteit van Padua in samenwerking met OPO Veneto werd ontwikkeld heeft veel informatie opgeleverd. 



Deze groente wordt gepromoot vanwege zijn hoge voedingswaarde en veelzijdigheid. Hij past perfect in de nieuwste voedingstrends. Het is ook niet onbelangrijk dat het Amerikaanse Center for Science de zoete aardappel tot gezondste groente heeft uitgeroepen. 

De vraag is vooral groot in landen waar zoete aardappelen een traditioneel gewas zijn en een vast onderdeel vormen van de dagelijkse voeding. Uit gegevens van de Voedsel- en Landbouworganisatie blijkt dat de zoete aardappel het vijfde meest geteelde gewas ter wereld is. De groente wint ook in Italië terrein. 


Publicatiedatum: