Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Weegmachine speciaal voor noten en gedroogd fruit

De 14-kops multiheadweger van Ishida biedt de Russische snackproducent FoodArt de flexibiliteit om een breed scala aan zuidvruchten en noten te kunnen verwerken.


FoodArt, dat in 2013 werd opgericht, importeert producten zoals amandelen, cashewnoten, pinda's, dadels. gedroogde pruimen, rozijnen en cranberry's vanuit alle werelddelen. Het vermarkt zijn producten zowel onder zijn eigen merknaam als onder die van huismerken en het bedrijf levert aan retailers en foodservicebedrijven. 



Met zo'n divers productaanbod heeft FoodArt behoefte aan een weger die de veelzijdigheid biedt om veel verschillende producten te verwerken, waaronder plakkerige zuidvruchten zoals dadels en gedroogde pruimen in veel verschillende gewichten. 



De Ishida weger verpakt momenteel 30 verschillende producten in verpakkingsformaten variërend van 50 gram tot één kilo. De gebosseleerde contactdelen dragen bij aan een vlotte productdoorvoer, met name van plakkerige producten. FoodArt laat weten dat het onnauwkeurigheidspercentage dankzij de efficiënte weging van de machine nagenoeg nihil is voor alle doelgewichten. 



"We zijn zeer tevreden met de prestaties van de ishida," vertelt Pavel Sorokin van FoodArt. "Veel van deze producten zijn duur waardoor het minimaliseren van het zogenaamde 'giveaway''-percentage cruciaal is om maximale waarde uit onze processen te halen. 



Met 20 productwisselingen per ronde is het gebruiksgemak van de weger, waarbij de verschillende verpakkingspecificaties met één druk op de knop kunnen worden aangepast, een groot pluspunt. Hierdoor zijn er maar drie mensen tegelijk aan deze verwerkingslijn nodig. 


De machine kan 40 zakken per minuut verwerken, afhankelijk van het formaat van de verpakking. FoodArt heeft plannen om zijn productie in de nabije toekomst nog verder te vergroten en zodoende ook de verpakkingssnelheid op te voeren, tot wel 100 zakken per minuut. 


Deze flexibiliteit stelt het bedrijf in staat om bestellingen snel te verwerken, laat Pavel Sorokin weten. "Dit betekent dat we meteen kunnen reageren op spoedbestellingen van onze retailklanten."

Afhankelijk van de orders draait de multiheadweger van Ishida dagelijks één tot twee cycli van 12 uur. Het reinigen tussendoor is eenvoudig en FoodArt laat weten dat de machine uiterst betrouwbaar is. 

Voor meer informatie:
Theo de Koning
Ishida Europe BV
Tel +31 4993 93675
Publicatiedatum: