Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

App vertelt je de smaak van je eten

Makuta Amenity heeft een app ontwikkeld waarmee je de smaak en voedingsstoffen van groenten en fruit kunt inschatten door er simpelweg een foto van te maken met je smartphone.

Makuta Amenity is een Japans bedrijf dat onderdeel is van Fukushima Prefecture en handelt in agrarische producten. De app van het bedrijf is bedoeld voor verschillende gebruikers, zoals telers, winkels en consumenten in het algemeen. Ze zullen de app in april 2018 of later op de markt brengen.

De app analyseert de foto's van agrarische producten zoals groenten en fruit. Het maakt histogrammen aan van de drie primaire kleuren van zichtbaar licht en schat in wat de smaak van het product is, gebaseerd op de samenhang tussen de histogrammen en de smaakgegevens die al verzameld zijn door het gebruik van een smaaksensor. Makuta gebruikte een smaaksensor die ontwikkeld is door Intelligent Sensor Technology, een bedrijf dat smaaksensoren ontwikkelt.

Op dezelfde wijze schat de app in hoeveel voedingsstoffen een agrarisch product bevat. Om de juistheid van de schatting te verbeteren, worden alleen de smaakelementen en voedingsstoffen die voor 80% of meer overeenkomen met de gegevens in de app weergegeven.

De samenhang tussen smaak (of voedingsstoffen) en fotogegevens is opgeslagen in een database die ontwikkeld is door Makuta. De app krijgt toegang tot de database via een netwerk.
Publicatiedatum: