Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse mandarijnen met blad onderscheiden zich op de markt

De laatste jaren hebben het grote aantal citrusproducenten en de overvloedige volumes op de markt veel kleinschalige producenten ertoe gedwongen zich te onderscheiden om hun marktaandeel te vergroten. "Om deze reden hebben we ons toegelegd op de teelt van mandarijnen met blad. Ons citrus is bestemd voor speciaalzaken, kleine supermarkten, retailers, etc. We zijn ons ervan bewust dat we een kleine en zeer specifieke markt bedienen," legt Salvador Badenes uit, hoofd van Frutas Bapesal. 



Jaarlijks produceert dit Valenciaanse bedrijf 1.000 ton mandarijnen, met Clemenrubí, Oronule en Clemenule als belangrijkste rassen (altijd met blad). Ieder seizoen exporteert het bedrijf 90% van zijn productie naar landen als Duitsland en Frankrijk. Spanje is echter niet het enige land dat op deze manier probeert te differentiëren. Ook Marokko, Griekenland en Italië brengen dit product op de internationale markt. 

"Het is moeilijk om iets over de prijzen te zeggen omdat deze per bestemming, klant en periode verschillen. De prijzen wijken echter niet zo heel veel af van die voor mandarijnen zonder blad. Ik denk dat het prijsverschil gemiddeld tussen de 5% tot 10% bedraagt."


Voor meer informatie:
Salvador Badenes
Frutas Bapesal "Frueat"
Tel.: +34 686966113
Publicatiedatum: