Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jonge Dominicaanse ondernemers vervangen suikerriet door ananas

Kisha Rodriquez runt het familiebedrijf CaraLinda Agroindustrial wat in het Spaans 'mooi gezicht' betekend. Ze behoort tot een groep jonge ondernemers in de regio Monte Plata in het hart van de Dominicaanse Republiek die oude suikerrietvelden, veelal eigendom van familiebedrijven, vervangen door ananasplantages. 

Kisha en haar broer zijn twee jaar geleden begonnen met de ananasproductie door de MD-2 ananasstekken uit Costa Rica te importeren. Inmiddels beschikken zij over een ananasareaal van 125 hectare en exporteren ze naar overige landen in het Caraïbisch gebied, de Verenigde Staten, Europa en binnenkort ook naar Israël. De ananas wordt afgezet onder de merknaam CaraLinda. 

 

Het bedrijf is blij dat het zijn ananas als premiumproduct op de markt kan brengen. Dankzij het aantal zonuren en de vruchtbare bodem in deze regio van de Dominicaanse Republiek heeft het fruit een zoete smaak. CaraLinda kan deze zoete smaak ook garanderen wanneer het fruit zijn eindbestemming bereikt omdat er in de wintermaanden talloze directe toeristenvluchten naar Europa zijn. Bovendien profiteert het bedrijf van de kortere zeevrachtroutes naar Europa ten opzichte van Midden- en Zuid-Amerika. 

Kisha en haar broer zijn aangesloten bij de recent opgerichte Monte Plata Pineapple Producers Association die bestaat uit jonge professionals die de ambitie hebben om door middel van samenwerking een ananasexportsector op te bouwen die jaarrond een consistente aanvoer en kwaliteit kan leveren. 

Het Amerikaanse Ministerie van landbouw subsidieert een Exporting Quality Program dat exporteurs zoals Kisha en haar broer helpt om hun productie GlobalGAP te certificeren en hen in staat stelt naar toonaangevende markten te exporteren.Het programma steunt daarnaast de Monte Plata Pineapple Producers Association bij het verbeteren van haar dienstverlening aan haar leden.

Voor meer informatie:
Kisha Rodriquez
Caralinda Agroindustrial S.R.L.
Tel: +1 829 986 8488
krodriguezthen@caralindaagroindustrial.com

Publicatiedatum: