Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Seizoen in volle gang

Hagelschade Argentijnse blauwe bessenoogst op 6% geraamd

Het noordoosten van Argentinië is onlangs door hagel getroffen. De blauwe bessenproductie in deze regio heeft hierdoor schade opgelopen. In een persbericht laat Alejandro Pannunzio, voorzitter van de Asociación de Productores de Arándanos de la Mesopotamia Argentina (APAMA) en vicevoorzitter van het Comité Argentino de Arándanos het volgende weten: "Hoewel we ons onderzoek nog niet volledig afgerond hebben, verwachten we dat de oogstraming voor dit seizoen met 6% naar beneden bijgesteld moet worden."

In hetzelfde persbericht staat dat er voortdurend contact gehouden wordt met telers in de getroffen regio's waar onderzoek wordt gedaan om een definitieve schatting van de schade te kunnen maken. De getroffen gebieden bevinden zich in Entre Ríos en Corrientes aan de Argentijnse kust. 

Statistieken van dit seizoen
De blauwebessenoogst is in volle gang in Argentinië. Aan de cijfers vanaf september is duidelijk af te lezen dat de export naar de verschillende bestemmingen enorm is toegenomen. In de eerste week van september (week 36) werd er bijvoorbeeld 83.104 kilo naar de Verenigde Staten geëxporteerd. Vorige week (week 39) werd er nog eens 509.210 kilo naar deze markt geëxporteerd. De totale export blauwe bessen groeide in september van het seizoen 2017-2018 van 203.270 kilo in de eerste week naar 919.020 kilo in de laatste week. Zie onderstaande tabel.




De cijfers geven de verwachte groei van de export voor dit seizoen weer. Deze maand is de export gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Zoals eerder vermeld bedroeg de export naar alle bestemmingen in week 39 919.020 kilo. In week 39 van vorig jaar lag dit op 784.202 kilo, wat neerkomt op een groei van 17%. 


De export naar het Europese vasteland laat een aanzienlijke groei zien. Zoals in onderstaande grafiek te zien is, werd er dit jaar in week 39 502.784 kilo naar deze markt geëxporteerd. In dezelfde periode van vorig seizoen bedroeg dit volume nog maar 176.278 kilo. 



Het totale volume is ook positief. Tot vorige week bedroeg de totale export naar alle bestemmingen 2.062.000 kilo ten opzichte van 1.499.810 kilo vorig jaar. Dit houdt een toename van 37% in en dit is nog maar het begin want het seizoen zal nog een aantal maanden duren. 

Publicatiedatum: