"Prognoses persimmonproductie zeer goed"
Veel mensen verwarren de persimmon en de kaki. "Persimmon is de harde kaki die niet plakt in de mond en eetbaar zijn als ze hard zijn. Kaki is een rijpe persimmon en die wordt ook doorrijp gegeten." Jonckheere biedt verschillende merken persimmon zoals Lujo, Cala Fruit, Dalmau en Martinez.
In Spanje neemt de productie van persimmon toe. "De situatie daar is normaal. Het weer is 'gezond' en de prognoses voor het persimmonseizoen zien er zeer goed uit. Qua productie wordt een uitstekend seizoen verwacht. De aanvoer is normaal en moet nog op gang komen. Hoe het zal zijn als er meerdere volumes komen is nog de vraag. Meestal betekent veel volume een druk op de prijs, maar als er voldoende vraag is kan het meevallen. We zullen het zien."
Voor meer informatie:
Stefan Andriani
Cedric Geens
W. Jonckheere SPRL
Werkhuizenkaai 112
1000 Brussel
Tel: +32 - 22426103
Fax: +32 - 22451079