Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cees van der Meer, BUD Holland:

"Altijd vraag naar grote Canadese cranberries, voorafgaand aan het Amerikaanse seizoen"

Tholen - Bij BUD Holland is het Canadese cranberrieseizoen weer gestart. "Wij laten jaarlijkse een paar vliegtuigzendingen komen voorafgaand aan het Amerikaanse seizoen, want zodra de bootcranberries op de markt komen, worden gevlogen cranberries voor de markt te duur", vertelt Cees van der Meer.



De importeur ontvangt de cranberries van haar aflader Farm Fresh. "De kwaliteit is erg goed. Het zijn, zeker ten opzichte van de Amerikaanse cranberries, mooie, grote bessen. Bij de Amerikaanse cranberries kun je nog wel eens zachte of lekke besjes in de verpakking hebben, maar daar is bij het Canadese product geen sprake van."



Volgens Cees is er vanwege de vroege seizoenstart - voor het Amerikaanse seizoen - en de goede kwaliteit een toenemende vraag naar Canadese cranberries. "Onze Nederlandse klanten zijn er altijd voor in, maar de vraag is Europa-breed." BUD Holland importeert de cranberries in een specifieke Amerikaanse verpakking van 24x340 gram.



Quebec (Canada) is de tweede cranberrieproducerende regio, achter de Amerikaanse staat Wisconsin met een teelt van ruim 38.000 hectare cranberries. Daarbij is het land de grootste producent van biologische cranberries. Maar liefst 80% van de telers in Quebec zijn gevestigd in de Centre-du-Quebec-regio.

Voor meer informatie
Cees van der Meer
BUD Holland
Transportweg 67
2676 LM Maasdijk,
Tel: +31 (0) 174535305
cees.vandermeer@bud.nl
www.bud.nl