Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

4.200 ton rozijnen uitgedeeld aan Turkse scholieren

Minister van Landbouw Ahmet Ashraf Fakibaba liet in een schriftelijke verklaring weten dat de samenwerking met het Ministerie van Onderwijs en Gezondheid voor de verstrekking van rozijnen aan kleuter- en basisschoolleerlingen nog steeds gaande is.
 
Het programma heeft als doel om leerlingen bekend te maken met gedroogd fruit en zo bij te dragen aan een adequaat en evenwichtig voedingspatroon. Het begon met de verstrekking van circa 604 ton rozijnen.
 
Fakibaba verklaarde dat de verdeling van 2.606 ton rozijnen vorig jaar door het Land Crops Office werd uitgevoerd. In 2017 werd deze taak opgedragen aan de Turkse Central Union of Agricultural Credit Cooperatives. In de periode van februari tot en met juni werden 4.121 ton gedroogde druiven verdeeld.
 
Voor het schooljaar 2017-2018 benadrukte Fakibaba: "Vanaf vandaag zal de distributie van rozijnen op de scholen beginnen. In totaal 4.200 ton zal over een periode van 14 weken aan de leerlingen worden uitgedeeld in doosjes van 25 gram. Hier zullen op 32.000 scholen in 81 provincies circa 6 miljoen leerlingen profijt van hebben."
 
Bron:turkeytelegraph.com
Publicatiedatum: