Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
druiven het zwaarst getroffen

El Niño schaadt Peruaanse fruitproductie

Als gevolg van het weerfenomeen El NiƱo heeft de tuinbouwsector in de noordelijke regio's van Peru schade opgelopen. Volgens de eerste ramingen is de fruitproductie gedaald, laat Educardo Pineda van de deelregering in Piura weten. Sommige gewassen kampen met ziekten en andere hebben langer nodig om zich te ontwikkelen. 

De productie van bananen, mango's, druiven en overige fruitsoorten is dit jaar kleiner vanwege de zware regenval. Pineda vertelt dat druiven het zwaarst getroffen zijn omdat het natte weer ziektes heeft veroorzaakt die de productie hebben gehalveerd. "De temperatuurstijging is onomkeerbaar en de regio Piura zal maatregelen moeten treffen om de gevolgen van klimaatverandering zoveel mogelijk te beperken," vervolgt Pineda. 

In San Lorenzo zijn telers al aan de mangopluk begonnen. De lage temperaturen in Piura hebben voor een goede bloei van deze fruitsoort gezorgd. Desondanks verwacht men dat de productievolumes lager uit zullen vallen dan voorgaande jaren. Telers hopen dat het fruit op buitenlandse markten betere prijzen op zal brengen.

Op 5 oktober wordt er een forumbijeenkomst gehouden met als thema "Effect of climate change on agriculture in Piura' waaraan deskundigen van FAO Senamhi, het Ministerie van Landbouw en Milieubeheer en diverse universiteiten zullen deelnemen.


Bron: rpp.pe
Publicatiedatum: