Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Alexia Mannee: "Vooruitzichten citrusseizoen positief"

Nederlandse start fruitexportbedrijf in Spanje: Delicious Fruit

Tholen - Spanje is al dertig jaar de 'home town' voor de van oorsprong Nederlandse Alexia Mannee. Haar ouders kwamen al heel regelmatig in Spanje en toen ze vijf jaar oud was besloten ze te emigreren. Alexia groeide op in het gebied tussen Alicante en Valencia, werkte na haar opleiding sinds 2011 in de fruithandel en is afgelopen maand met twee compagnons een eigen bedrijf gestart: Delicious Fruit.


 
"Ons productassortiment bestaat uit het hele citruspakket, bestaande uit mandarijnen, sinaasappelen, grapefruit en citroenen. Verder willen we in het seizoen gaan starten met meloenen en watermeloenen en is ook het plan om te starten met kaki's en mispels, die hier in het gebied volop worden geteeld. Daar willen we het voorlopig bij houden", vertelt Alexia. "We hebben een aantal telers die exclusief hun producten voor ons telen en als er meer vraag van onze klanten komt, hebben we de contacten om product bij te kopen."
 
"We beschikken over alle kwaliteitscertificeringen om onze klanten te voorzien. We richten ons hoofdzakelijk op groothandels en importeurs in Nederland, Belgiƫ, Frankrijk, Duitsland en wellicht in de toekomst ook op Oost-Europa. We hebben niet de intentie om supermarkten te gaan beleveren, dat is toch een andere tak van sport", vertelt Alexia. Op de vraag hoe Delicious Fruit zich wil onderscheiden, antwoordt de fruitexporteur: "Klant is bij ons koning. Wat de klant nodig heeft, gaan wij verzorgen met de beste kwaliteit tegen de scherpste prijs. Dat zegt iedereen, maar dat is niet altijd het geval. Delicious Fruit heeft een uitstekende klantenservice."


 
Alexia is positief gestemd over het Spaanse citrusseizoen. "De volumes zullen wat lager zijn dan het afgelopen jaar, maar de kwaliteit is uitstekend. De kalibers zullen wat grover uitvallen dan vorig seizoen. Dat zijn factoren die kunnen zorgen voor wat hogere prijzen. Al met al ziet het er rooskleurig uit en zien wij het seizoen met verse en frisse moed tegemoet."

Voor meer informatie:
Alexia Mannee
Delicious Fruit
+34 681 61 20 96
comercial@deliciousfruits.es
www.deliciousfruits.es