Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wedstrijd: Snoeptomaten in plaats van M&M's voor scholieren

Het Ministerie van Economische Zaken en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zetten zich in voor een hogere consumptie van groenten en fruit. Dit doen zij door bijvoorbeeld innovaties te stimuleren en voorlichting via het Voedingscentrum. De stip op de horizon is dat consumenten de dagelijkse aanbevolen 250 gram groenten en 2 porties fruit (200 gram) eten, conform de Schijf van Vijf.



Eén van de projecten richt zich op het eetgedrag van jongeren in de pauzes. Maar liefst 80% van de middelbare scholieren koopt tijdens hun pauze een 'roze koek' of een energiedrank. De ministeries willen gaan onderzoeken of ze hier via de aanbodkant verandering in kunnen aanbrengen, zodat jongeren vaker kiezen voor een gezonde snack met groenten of fruit.

De ministeries dagen je daarom uit om over het huidige aanbod van groenten- en fruitsnacks na te denken. Wat kan er beter waardoor scholieren vaker zullen kiezen voor een gezond alternatief met groenten of fruit? Moet de verpakking van bestaande producten aantrekkelijker of gebruiksvriendelijk gemaakt worden? Moeten de bestaande producten op een andere manier gepresenteerd worden of op andere locaties worden aangeboden? Of heb jij een geweldig idee voor dé nieuwe groenten- of fruitsnack die iedereen wil eten?

Meedoen aan de challenge kan hier.
Publicatiedatum: