Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse grapefruitproductie met 24% gedaald

Uit de oogstraming van AILIMPO voor het grapefruitseizoen 2017-2018 blijkt dat de productie 61.000 ton zal bedragen, wat een daling van 24% ten opzichte van vorig seizoen betekent toen de productie 80.700 ton bedroeg. 




Dit seizoen ligt de productie per boom lager en worden er grotere maten grapefruit verwacht. Het areaal is stabiel gebleven. De lagere productie is het gevolg van een verstoorde bloei. De daling is met name in oudere plantages merkbaar. De ramingen voor jongere plantages zijn vergelijkbaar met die van vorig seizoen. 

Ondanks de productiedaling zijn de vooruitzichten voor de sector goed omdat bevestigd is dat Spanje deze winter op Turkije na de grootste grapefruitproductie op de Europese markt zal hebben. Gezien de productiedaling in Florida en Israël zal Spanje dit seizoen aan de vraag naar grapefruit in de EU tegemoet moeten komen. 

Balans seizoen 2016-2017
In het seizoen 2016-2017 bedroeg de totale oogst 80.783 ton. Een groot gedeelte hiervan werd naar Duitsland en Frankrijk geëxporteerd met een aandeel van 50%, ofwel 31.000 ton, in de totale afzet. 

Een klein deel, 2.500 ton, werd naar overzeese markten geëxporteerd, waar de afzet aanzienlijk steeg. Er wordt momenteel hard gewerkt aan het openen en versterken van markten zoals Zwitserland, Zuid-Afrika, China, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.

De binnenlandse markt werd op 7.000 ton geraamd, een lichte stijging ten opzichte van vorig seizoen. De sector verwerkte 10.000 ton van het fruit van de laagste kwaliteit. 

Voor meer informatie:
Ailimpo
Tel: 34 968 216619
Publicatiedatum: