Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe aardappelsorteermachine van TOMRA verwijdert 98% vreemd materiaal

Wereldwijd blijft de vraag naar aardappelproducten groeien. Om aan deze groeiende vraag tegemoet te komen, introduceert TOMRA Sorting Food een verbeterde sorteertoplossing die verwerkers in staat is 98% vreemd materiaal in de productstromen te verwijderen na het wassen en schillen. 




De internationale fabrikant van sorteersystemen heeft zijn TOMRA 5A sorteerder verbeterd zodat verwerkers meer commercieel voordeel kunnen behalen op een markt waarvan de waarde van €19,3 miljard in 2016 zal groeien naar €26,3 miljard in 2022 (volgens Potato Processing Market-Global Forecast tot 2022, MarketsandMarkets). 

De sorteermachine maakt gebruik van sensoren zodat ieder afzonderlijk object tijdens zijn 'val' bekeken kan worden. Dankzij de unieke combinatie van pulserend LED, camera's, nabij-infrarood licht (NIR) en analysetechnieken kan vreemd materiaal tot op één millimeter nauwkeurig worden gedetecteerd. 

De sorteerder is eveneens uitgerust met de 'Smart rejection' technologie van het bedrijf waardoor het aantal vreemde objecten dat verwijderd kan worden sterk is uitgebreid wat een verwijderingspercentage van 98% oplevert. Onder deze objecten worden onder meer stenen, maiskolven, hout, las, plastic en metaal verstaan. 

Deze technologie garandeert de voedselveiligheid gedurende de hele verwerkingslijn en verlaagt daarnaast het risico op vreemd materiaal dat de snijmachines zou kunnen beschadigen of voor onderbrekingen zou kunnen zorgen.

Jim Frost van TOMRA Sorting Food legt uit dat de voedselveiligheidseisen steeds verder aangescherpt worden. Daarnaast is voedselverspilling nog altijd een wereldwijd probleem, voegt Frost er aan toe. "Ons antwoord hierop is de verbeterde TOMRA 5A die aardappelverwerkers in staat stelt beide aspecten aan te pakken om de verwachte groei van deze markt zo optimaal mogelijk te kunnen benutten."


Voor meer informatie:
TOMRA Sorting Food
Publicatiedatum: