Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Appelareaal in Hamburg uitgebreid

In Hamburg telen 105 bedrijven op een oppervlakte van 1.483 hectare fruit aan bomen. Ten opzichte van het laatste onderzoek in 2012 is het aantal bedrijven daarmee met zes procent afgenomen, terwijl het areaal met bijna één vijfde werd uitgebreid. Daarmee produceert elk bedrijf gemiddeld op een oppervlakte van bijna 14 hectare, aldus statistiekbureau 'Statistikamt Nord'.

Ongeveer de helft van het totale areaal is in bezit van 26 grotere bedrijven met 20 hectare of meer. Tien bedrijven telen volledig biologisch op een oppervlakte van bij elkaar 143 hectare. Dit komt overeen met één tiende van het totale fruitbomenareaal. Men teelt hoofdzakelijk appelen biologisch (132 hectare).

Appelen blijven met grote afstand de belangrijkste fruitsoort. 92 procent van het fruitbomenareaal in Hamburg wordt ingenomen door appelbomen (1.359 hectare). Ten opzichte van 2012 is het appelareaal daarmee met 266 hectare uitgebreid. Andere belangrijke fruitsoorten zijn kersen met 57 hectare en peren met 44 hectare.
Publicatiedatum: