Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: perenoogst bijna afgerond

De perenoogst vond dit jaar voor alle soorten vroeg plaats, vooral voor de vroegere rassen zoals de S. Maria, de Carmen en de Williams. De oogst is al bijna voorbij aangezien het weer erg goed was. Dit zorgde voor uitstekende organoleptische eigenschappen en hoge suikergehalten.

Dit werd ons gemeld door een teler, die eraan toevoegde dat de beschikbare gegevens de voorspellingen uit 2016 bevestigen. Hoewel er een lichte stijging is voor wat betreft Abate en Carmen peren, blijven de Williams en de Max Red Bartlett stabiel. Beschikbare hoeveelheden van de Conference, Kaiser en Decana zijn iets gedaald.
De maat van de peren valt over het algemeen binnen de marges. In 2016 waren de exemplaren iets groter dan normaal.

Afzet
De verkoop van de Carmen-peer is bijna afgelopen en volgens de telers is alles behoorlijk goed gegaan. De verkoop van Abate-peren begon iets eerder in Europa en overzee, terwijl de verkoop op de binnenlandse markt net is begonnen voor de Williams en de Max Red Bartlett. De eerste, kleine hoeveelheden Kaiser-peren zijn net naar het buitenland verzonden.

Publicatiedatum: