Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Russen redden Zuid-Afrikaanse citrusteler

De Limpopofarm in Zuid-Afrika was ooit één van de grootste citrusproducenten op het zuidelijke halfrond. Een cash-injectie van een Russische investeerder van 7,4 miljoen dollar (6,3 miljoen euro) voorkwam de ineenstorting van een zeer noodlijdende ´landrestitutie-onderneming´. Hierdoor kunnen honderden banen gered worden en is er weer hoop voor de arme gemeenschap ter plekke.
 
Het groeiende succes biedt gelukkig wat hoop voor de bedrijven die onderhevig waren aan de Zuid-Afrikaanse landrestitutie. Van de landbouwbedrijven die daar sinds 1994 aan de inheemse bevolking waren teruggegeven, slaagde namelijk meer dan 80 procent er niet in om economisch rendabel te blijven. Door deze investering is de Zebediela Citrus Farm in Limpopo nu eindelijk op weg naar herstel volgens de telers daar.
 
Dit alles kon gebeuren doordat de Russische investeerder -genaamd Eight Mile- er na een lange periode van juridische touwtrekkerij in slaagde de noodlijdende onderneming te redden.
 
Bron: citizen.co.za
Publicatiedatum: