Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Joey Deen: "Nieuwe productielanden in opkomst"

Limesmarkt trekt aan na matige zomer

Tholen - De zomer is weer voorbij en de vraag naar limes daalt, zoals altijd eind september. "De vakantiebestemmingen in het Middellandse Zeegebied trekken er minder aan omdat alle toeristen weer op huis aan zijn en de terrasjes en cafeetjes hebben het ook hier in West-Europa minder druk", constateert Joey Deen van Denimpex. Hij spreekt van een matig zomerseizoen voor de limes. "We hebben relatief gezien maar een korte periode mogen genieten van de hoge prijzen en relatief lang van de lagere prijzen. Als je alles bij elkaar optelt en aftrekt, zijn de prijzen over het algemeen slechter geweest dan voorgaande jaren."



"De lokale markt in Brazilië was ontzettend sterk en dus waren de prijzen voor export ook heel hoog. De sterke markt en hoge prijzen hebben ook geresulteerd in een mindere kwaliteit over het algemeen vanuit Brazilië voor de export naar Europa. Mexico heeft dit jaar de kwaliteit veel beter onder controle en is gewoon goed geweest in het algemeen", vervolgt de importeur. "Op het moment stuurt Brazilië voor de tijd van het jaar zeer weinig limes en ligt het volume circa 60% lager dan in 2016. Veracruz in Mexico is natuurlijk geraakt diverse orkanen dus ook daarvandaan komt op het moment een stuk minder fruit. Hierdoor zie je gelukkig wel weer dat de markt zich eindelijk weer naar boven beweegt en weer op een gezond prijsniveau komt waarmee zowel exporteur, importeur als eindklant iets kan verdienen."



"Wel zie je dat, omdat er in de afgelopen jaren goede resultaten zijn behaald met limes, steeds meer landen zijn begonnen met productie en deze nu ook willen exporteren, zoals bijvoorbeeld Guatemala, Peru en Colombia. Ze zijn tot op heden nog niet allemaal even succesvol geweest, maar het zijn voor de grote productiegiganten als Brazilië en Mexico wel concurrenten die ze moeten blijven observeren, want het kunnen wel echte concurrenten worden in de toekomst. Gevaar is wel dat er zo meteen een overproductie zal zijn. Aangezien de houdbaarheid van een lime niet zo lang is als andere citrus soorten, en dus export naar het Midden-Oosten, het Verre Oosten en India tot een minimum beperkt blijven, zullen deze uiteindelijk op de Europese markt terecht gaan komen. Wat er dan gebeurt, zullen we moeten afwachten", besluit Joey.

Voor meer informatie:
Joey Deen
Denimpex B.V.
Sint Antoniesbreestraat 10
1011 HB Amsterdam – Holland
T: +31 20 6246390
F: +31 20 6225448
www.denimpex.nl