Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Markt voor limes trekt aan

Tegen het einde van juli schoten de prijzen van limes omhoog naar wel €10,49 - €11,65 per doos. Deze prijzen hielden geen stand en waren half augustus gedaald naar €5,83 - €6,99 per doos. Vervolgens bereikten de prijzen voor limes van mindere kwaliteit een dieptepunt van €4,66.

Deze situatie is niet uitzonderlijk op deze markt, die wel wat lijkt op die van ananas. Zodra de prijzen hoog zijn, gaat iedereen exporteren en dan stort de markt in. Er waren ook nogal wat klimaatproblemen in Mexico, zelfs al voordat het land getroffen werd door aardbevingen en orkanen. Hierdoor zijn er kwaliteitsproblemen ontstaan waardoor zendingen limes hun bestemming rot bereikten. 




Een Britse handelaar laat weten dat de markt weer wat aan trekt en dat de prijzen terug op het niveau van €5,85 - €6,99 liggen, afhankelijk van de kwaliteit, hoewel er ook nog steeds fruit binnenkomt dat wat gelig is. 

"We hebben wat voorraden over die we proberen te verkopen voordat we ze moeten dumpen. Limes zijn niet zo lang houdbaar als overig citrus en kunnen maar een dag of tien bewaard worden. Deze week komt er een nieuwe zending binnen die al voorverkocht is. Als de kwaliteit goed is, dan zal het fruit meteen verder gedistribueerd worden."

Naast Mexicaanse limes komen er ook limes uit Brazilië en Guatemala die van redelijke hoge kwaliteit zijn. 
Publicatiedatum: