Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Henk van den Berg, LP Kranenburg: "Aardappelen moeten eerst maar eens boven de grond komen"

Onzekerheid troef op de aardappelmarkt

Tholen - De vooruitzichten op de aardappelmarkt zijn nog erg onzeker. "De aardappelen zullen eerst allemaal nog uit de grond moeten komen. Als dat lukt, zal er geen tekort aan aardappelen zijn, maar de vraag is hoe verkoopbaar de aardappelen dan ook nog zijn. Deze week zal er wel een gedeelte gerooid worden, maar de vooruitzichten voor het weer later deze week zijn onbestendig", concludeert Henk van den Berg van aardappelgroothandel LP Kranenburg.



"We zijn heel afhankelijk van de export en die is op dit moment hoofdzakelijk gericht op Afrika. Vanwege de stormen kunnen de schepen in het Caribisch gebied niet overal lossen en hele verre bestemmingen zijn op dit moment nog niet aan de markt. Oost-Europa zal best aardappelen nodig hebben, maar de grote vraag is hoe bijvoorbeeld een land als Polen dat in kan vullen. Daar hebben we veel kennis gebracht, maar daar zien we nu ook de negatieve gevolgen van. Dat maakt de situatie er niet eenvoudiger op. We zullen het toch van de export moeten hebben", vervolgt Henk.

"Al met al is de stemming maar heel minimaal. De vraag is niet groot en je mag meedoen omdat je droge aardappelen hebt. Je hoort van afland-prijzen van 4 tot 9 euro, maar met de huidige termijnmarkt die zo laag staat, stemt dat niet al te vrolijk. Maar de aardappelen moeten eerst nog maar eens boven de grond komen. Iedereen heeft het wel over een goede oogst, maar dat zou op bepaalde plekken zomaar nog eens tegen kunnen vallen", besluit de aardappelhandelaar.

Voor meer informatie:
Henk van den Berg
LP Kranenburg
Rijnlanderweg 1637
2153 KH Nieuw-Vennep
Tel: +31 252 620060
info@lpkranenburg.nl
www.lpkranenburg.nl