Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India's grootste uienmarkt gesloten voor inspectie

De rust op de Indiase uienmarkt keert nog niet terug. Sinds donderdag zijn vrijwel alle veertien markten (APMC's) in Nashik gesloten. Daaronder ook Lasalgaon, de grootste groothandelsmarkt voor de ui, Pimpalgaon, Yeola en Chandwad. De markten werden gesloten nadat het departement voor de inkomstenbelasting een onderzoek deed in de pakhuizen en huizen van zeven uienhandelaren in de regio.

De uienprijs stond op 1.400 roepies per quintal (pakweg 18 euro voor bijna 50 kilo), maar daalde plotseling scherp naar 900 roepies (11,75 euro) per quintal. Daardoor werden de veilingen op Lasalgaon donderdag gesloten. Voorzitter van Lasalgaon APMC Jaydutta Holkar vertelde dat de inspecties werden uitgevoerd door het departement Inkomstenbelasting om de verkoopboeken en voorraden te controleren in relatie tot de inkomsten van de handelaars. Er werden 25 bedrijven in de regio Nashik onderzocht. Twee handelaren waren gevestigd op Lasalgaon en op elk van de markten bij Pimpalgaon, Yeola, Umrane en Chandwad één handelaar. Deze handelaren hebben de mogelijkheid om 30% te kopen van het volume dat op de markt komt. De onderzoeken lopen nog altijd en daarom zijn de markten gesloten als voorzorgsmaatregel. De regering houdt de situatie op de uienmarkt goed in de gaten.

bron: financialexpress.com
Publicatiedatum: