Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fyffes krijgt opnieuw meer tijd van ETI

Fyffes heeft opnieuw uitstel gekregen van de Ethical Trading Initaitive (ETI) om het conflict met arbeiders op een meloenenplantage in Honduras op te lossen. Het bedrijf en de nieuwe Japanse eigenaar zijn onderhandelingen gestart met de vakbonden over het conflict.

In mei dreigde de ETI om het lidmaatschap van Fyffes op te zeggen vanwege Fyffes "falen om aan de eisen van het lidmaatschap te voldoen." De multinational kreeg vervolgens uitstel tot 8 september om het probleem op te lossen, anders zou het lidmaatschap alsnog beƫindigd worden. De ETI heeft besloten om de nieuwe onderhandelingen die nu lopen een kans te geven.

Volgens ETI is er een "proces van dialoog bezig" tussen Fyffes, de Japanse eigenaar Sumitomo en de International Union of Foodworkers. "Hoewel het bestuur dit erkende als een constructieve stap vooruit, vinden ze het ook te vroeg om te bepalen of dit de zorgen van ETI over de arbeidsomstandigheden in Honduras volledig weg zal nemen. Daarom heeft het bestuur besloten om vast te houden aan de schorsing van Fyffes," aldus ETI.

Tijdens de volgende vergadering in november wordt de zaak opnieuw bekeken. Een woordvoerder van Fyffes liet weten blij te zijn met de erkenning van ETI dat vooruitgang geboekt wordt in de discussie en dat we blijven werken aan een herstel van het volledig lidmaatschap."

Publicatiedatum: