Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Landelijke studiedag ADN levert stof tot nadenken op

Tholen – Voor de een was het even eerder de winkel uit of sluiten, anderen trokken er een hele studiedag voor uit. Gisteren organiseerde AGF Detailhandel Nederland de landelijke bijeenkomst van ADN Studieclubs in Fruittuin Verbeek te Oldebroek. Een middag en avond kon er worden uitgewisseld, geïnspireerd, geproefd en geleerd, van elkaar, van professionals en van de vrienden van ADN. 


Nadenken
De landelijke bijeenkomst werd speciaal georganiseerd voor deelnemers aan de regionale studiebijeenkomsten en leverde naast gezelligheid ook stof tot nadenken op. Gastspreker Jan-Willem Grievink van het FoodService Instituut Nederland wierp een blik in de toekomst. Zijn lezing bevatte veel aanknopingspunten die aanzetten tot verder huis- en denkwerk voor de groentenmannen en - vrouwen.


Volgens Jan-Willem Grievink van het FSIN is er een goede toekomst voor AGF-speciaalzaken die ondernemen vanuit hun hart


Aandachtig luisteren tijdens de workshop Social Media

Motivatie
Een zonnige middag in Fruittuin Verbeek was een prima ambiance voor de groentenspecialisten om elkaar bij te praten. Producten van de Vrienden van ADN en het Inspiratie Foodcourt van Uitgekookt zorgden voor ideeën en de inwendige mens. Door workshops over cijfers en social media werden de ondernemers weer een stukje wijzer en door de lezing van Jan-Willem Grievink konden ze een blik in de toekomst werpen. De deelnemers aan de landelijke studiedag kwamen uit het hele land: Maastricht, Barneveld, Goirle, Bovenkarspel. Allemaal vonden ze het de moeite waard. "Je steekt er altijd wat van op en het is goed om met collega's te spreken", motiveerden de deelnemers hun komst. 


Mark Heemskerk, directeur ADN: "Het aantal deelnemers aan Groenteman met Ster moet omhoog"

Omhoog
Veel van hen zullen elkaar weer zien bij de uitreiking van de sterren op 7 oktober aanstaande. "Ongeveer de helft van de studieclubleden doen mee aan het traject Groenteman met Ster", vertelt Mark van Heemskerk, directeur ADN die hoopt dat de andere helft volgend jaar instapt. "Het aantal deelnemers aan Groenteman met Ster moet omhoog. Ik hoop dat de schroom om mee te doen er afgaat. Het gaat namelijk niet om wel of geen ster maar het traject is vooral bedoeld ter ondersteuning van. Wanneer je geen ster haalt, heb je er toch veel aan." 



Proeven van gerechten tijdens het Inspiratie Foodcourt verzorgd door Uitgekookt