Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cypriotische citrusexporteur verwacht 15% meer af te zetten

De Akdeniz Citrus Exporters Association is een coöperatie waarbij 25 bedrijven uit de citrusregio Güzelyurt in het noorden van Cyprus zijn aangesloten. De coöperatie houdt zich onder andere bezig met het verrichten van onderzoek om de export, marketing, concurrentiepositie, groei en prijzen van de citrussector te verbeteren. Dit soort onderzoeken kunnen een oplossing bieden voor lokale en internationale problemen waar de sector mee te maken heeft. 
 


Volgens voorzitter Ahmet Hasturk produceert de coöperatie vooral Valencia's, Mandora's, Murcotts, grapefruit en citroenen. Onze productie en afzet zijn de laatste paar jaar gegroeid dankzij de toenemende vraag naar easypeelers, pitloze citroenen en late sinaasappelrassen."

Akdeniz rekent op een groei van 15% en hoopt de volgende hoeveelheden te produceren: Mandora 30.000 ton, Valencia 70.000 ton, citroenen 5.000 ton en VSM Grapefruit 5.000 ton. Het komende jaar zullen de mandarijnen van hogere kwaliteit zijn maar zijn er als gevolg van de slechte weersomstandigheden wel veel kleine maten Valencia's. 


 
"We kunnen onze producten in veel landen afzetten dankzij de goede kwaliteit en het feit dat we voldoen aan internationale standaarden zoals GlobalGAP. We verkopen onze producten in landen als Turkije, Iran, Irak, de Verenigde Arabische Emiraten, Rusland, Oekraïne en landen in de EU."

Rusland en Turkije worden beschouwd als belangrijke toekomstige markten voor AKDENIZ. De positieve ontwikkelingen op het gebied van de agrarische handel tussen deze landen zijn zeer gunstig voor de coöperatie.

"We hebben ook nieuwe mogelijkheden in het Verre Oosten onderzocht. We hebben deelgenomen aan Asia Fruit Logistica om markten zoals Maleisië, Hong Kong, Bangladesh en Japan te kunnen bereiken," vervolgt Hasturk. 



"De vraag is er en daarom verwachten we veel concurrentie van met name Egypte. Onze strategie is echter om ons te onderscheiden op het gebied van kwaliteit en deze markt snel te ontwikkelen.

Voor meer informatie:
AKDENIZ Citrus Exporters Association
Tel.: 0090-542-851-5005
Publicatiedatum: