Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tunesische groentenexport +15% ondanks groeiend handelstekort

Tunesië heeft de export van groenten met 15% vergroot dankzij de betere prijzen voor tomaten en andere groenten

De export van zomerfruit steeg eveneens met 31%, naar €15,3 miljoen, ten opzichte van het voorgaande seizoen. De export van een aantal fruitcategorieën liet echter een daling zien. Zo nam de citrusexport met 15% af. 

Het import-exportdekkingspercentage daalde gedurende de eerste acht maanden van 2017 naar 70%. In dezelfde periode van 2016 lag dit percentage op 74%. Het Ministerie van Landbouw schrijft deze daling toe aan de aanzienlijke waardestijging van de voedselimport met 21%, met name van handelsgoederen die 74% van de totale import vertegenwoordigden ten opzichte van 68% in 2016. 

De export groeide met 13% wat resulteerde in een financieel handelstekort van €304,5 miljoen, ofwel 8,8% van het totale handelstekort, ten opzichte van €212,1 mln gedurende dezelfde periode vorig jaar. Eind augustus 2017 bereikte de export van levensmiddelen een waarde van €692 miljoen, een stijging van 13%, wat te danken is aan het feit dat de prijzen met 27% stegen en marktdiversificatie (ruim 70% wereldwijde bestemmingen, waaronder Aziatische en Oost-Europese markten). 

Lees verder op africanmanager.com
Publicatiedatum: