Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

HAS Hogeschool krijgt vestiging in Bergen op Zoom

HAS Hogeschool uit Den Bosch en Venlo kiest voor fysieke aanwezigheid in de Zuidwestelijke Delta (ZWD) om zo studenten en toekomstige beroepsbeoefenaars naar deze regio te brengen. De ZWD heeft grote behoefte aan zulke gekwalificeerde medewerkers. HAS Hogeschool komt daarmee tegemoet aan een verzoek van de (regionale) overheid en het bedrijfsleven, laat de gemeente Bergen op Zoom weten.

Agrofood
HAS Hogeschool kiest voor de ZWD, omdat hier de agrofoodsector een belangrijke economische sector en een grote werkgever is. De sector biedt veel innovatiekansen en er zijn crossovers mogelijk met Biobased Economy en High Tech/Maintenance. Bovendien zijn er in de regio verschillende sterke subclusters die er internationaal toe doen zoals de teelt van suikerbieten en de productie van suiker, het telen en verwerken van groenten, het veredelen van gewassen en de teelt van en handel in zachtfruit. 

Groei
HAS Hogeschool wil zich meer profileren in de ZWD. Op dit moment komt 30 procent van de studenten in Den Bosch uit onze regio, terwijl maar 7 procent van de activiteiten hier plaatsvindt. De goede relaties die HAS Hogeschool heeft met het middelbaar onderwijs in de regio en de samenwerking tussen HAS Hogeschool – Avans Hogeschool – HZ University of Applied Sciences kunnen zorgen voor een doorlopende leerlijn mbo – hbo. De ambitie voor de komende vijf jaar is om onderwijsactiviteiten - zoals stages, beroepsopdrachten en onderwijsprojecten - evenals bedrijfsopleidingen gericht op vragen van de (arbeids-)markt, beide met zo'n 150 procent te laten groeien. HAS Hogeschool wil groeien van 7 naar 25 activiteiten.

De komende maanden werken HAS Hogeschool, gemeenten, regio en bedrijfsleven verder aan het vormgeven van de fysieke aanwezigheid van HAS Hogeschool in de Zuidwestelijk Delta.

Bron: Gemeente Bergen op Zoom
Publicatiedatum: