Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groeiende vraag naar vijgen en kersen

Turkije is wereldwijd bekend vanwege zijn agrarische producten en het land exporteert jaarlijks miljoenen tonnen groenten en fruit. Binnen de categorie vijgen is Turkije nog altijd marktleider. Lokale bedrijven zijn echter niet langer tevreden met alleen vijgen en zoeken daarom voortdurend naar nieuwe kansen om ook binnen andere categorieën een leidende positie te verwerven. 
Alanar is een snel groeiend Turks bedrijf en de grootste producent en exporteur van vijgen in het land. "We danken onze groei aan de toenemende vraag naar vijgen. Bovendien is de concurrentie in de vijgensector niet groot," legt Yavuz Taner uit, directeur van Alanar. "De meeste mensen die voor het eerst vijgen proeven, vinden ze lekker. We zien ook steeds nieuwe manieren om vijgen in gerechten te verwerken."
"Er bestaan 600 verschillende vijgenrassen waarvan er 300 in Turkije verkrijgbaar zijn. Wij verkopen vooral zwarte vijgen, die beroemd zijn vanwege hun heerlijke smaak. Het grootste gedeelte van de vijgen is afkomstig uit de regio Bursa. Het seizoen loopt hier van juni tot augustus en in september bereikt de afzet van dit seizoenproduct doorgaans een piek. Al vijf jaar lang proberen we rassen te verbeteren zodat we ons seizoen kunnen verlengen en de kwaliteit kunnen verhogen. We denken dat we hierdoor beter in staat zullen zijn om aan de wereldwijde vraag naar vijgen te kunnen beantwoorden," voegt Taner er aan toe. 



Naast vijgen exporteert Alanar ook kersen. Taner vertelt dat de marktkansen voor deze categorie eveneens goed zijn. "We hebben onze kersenafzet de laatste jaren vijf- tot zesmaal zien groeien. Onze belangrijkste markten zijn Europa, het Verenigd Koninkrijk en Rusland, waar we nog steeds groeien. Ook de export naar het Verre Oosten neemt toe, met name die naar Hong Kong. Kersen zijn een geliefde fruitsoort in het Verre Oosten. Nu we wat langer op de markt actief zijn, zijn grote retailketens ook steeds meer geïnteresseerd."



Op de meeste plaatsen ter wereld worden vijgen en kersen niet als alledaagse producten beschouwd. Het zijn bijzondere fruitsoorten met een unieke smaak en blijkbaar is de markt daar tegenwoordig naar op zoek. 


Voor meer informatie:
Yavuz Taner
Alanar
Tel: 0090-224-211-03-25
Email yavuztaner@alarafidan.com.tr

Publicatiedatum: