Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verladers betalen verhoging cao-loon chauffeurs

Op donderdag 20 oktober presenteert evofenedex het rapport tijdens het Congres Kostenontwikkelingen in het Wegvervoer. Fred Hoozemans, samensteller van het rapport, licht alvast een tipje van de sluier: "De grootste verandering in de kosten zal komen door de nieuwe cao voor de beroepsgoederenvervoer, deze kosten worden uiteindelijk voor een groot deel doorberekend aan de verladers".

Ook lijkt de dieselprijs weer een factor te worden. Na de enorme prijsdaling in 2016 is deze literprijs langzaam aan het oplopen. En er zijn signalen dat de toenemende economische groei binnen Nederland ook een factor begint te worden die een prijsverhogend effect heeft.

Over het rapport
Het rapport kostenontwikkelingen in het wegvervoer geeft verladers inzicht in de prijsopbouw van het (uitbesteed) wegvervoer en de verwachtingen voor 2018. Dit rapport wordt voornamelijk gebruikt door verladers in onderhandelingen met hun vervoerders. Maar ook om de kosten van het eigen wagenpark te benchmarken met andere marktgegevens.

Congres
Tijdens het congres wordt dieper ingegaan op de kostenontwikkeling van het wegvervoer in 2018. Daarnaast geven BP, ING en BOVAG hun visie op de toekomst rondom wegvervoer. Alle bezoekers aan het congres ontvangen de papieren versie van het rapport. Daarna is het rapport alleen voor leden van evofenedex aan te vragen.

Bron: EVO
Publicatiedatum: