Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Logistieke zorgen bij aanvang Braziliaans mangoseizoen

Vorige week werd het Caraïbisch gebied door de ene na de andere orkaan getroffen. Inwoners in het rampgebied hebben nog een lange weg te gaan voordat zij het normale leven weer op kunnen pakken. 



Mangotelers zijn grotendeels buiten schot gebleven omdat de meeste teeltgebieden niet op de route van de recente orkanen lagen. Voor veel Amerikaanse importeurs van AGF uit Midden- en Zuid-Amerika zijn de vertragingen van het zeetransport momenteel de grootste zorg. Danny Pollak van CarbAmericas legt uit dat de sector vreest voor grote vertragingen in het zeetransport waardoor de aanvoer verstoord wordt wat op de korte termijn gevolgen voor de markt kan hebben. 

Goede vooruitzichten Braziliaans seizoen
Nu het Mexicaanse seizoen vrijwel voorbij is, zullen de Verenigde Staten hun mango's de komende maanden uit Brazilië importeren. Het belooft een goed seizoen te worden met een stabiele aanvoer en hoge kwaliteit. Het seizoen zal naar verwachting vergelijkbaar zijn met dat van vorig jaar. 


Pollak verwacht dat de markt gedurende het hele seizoen redelijk stabiel zal blijven. "De kwaliteit van de eerste volumes die we ontvangen hebben, is uitstekend maar dit zijn we inmiddels van Brazilië gewend."

Stabiele vraag maar prijzen stijgen mogelijk vanwege vertragingen
De kleinere maten uit Brazilië vallen bij kopers in de smaak. De markt is momenteel stabiel omdat er nog steeds product uit Mexico in de schappen ligt. Pollak geeft aan dat de logistieke vertragingen zich nog niet naar prijsstijgingen hebben vertaald maar zodra er tekorten ontstaan zal de markt hierop reageren. 

"Braziliaanse mango's concurreren momenteel met de grote Keitts uit Mexico en kosten rond de €4,63 tot €5,05 per doos," vervolgt Pollak. "Er is iets meer vraag naar kleinere maten, die ongeveer €5,47 per doos opbrengen. Als de vertragingen als gevolg van de orkanen echter verder oplopen, dan kunnen we forse prijsstijgingen verwachten totdat de nieuwe containers aankomen."

Voor meer informatie:
Danny Pollak
CarbAmericas
Tel: +1 (732) 655 4223
Publicatiedatum: