Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Edeka is opnieuw 'opleider van het jaar'

Engagement voor opleiding heeft bij Edeka traditioneel een hoge prioriteit. Dat werd onlangs opnieuw bevestigd door de wedstrijd 'opleider van het jaar': in drie van de vijf categorieën behaalde Edeka de eerste plaats. In de categorie handelscentrales liet de Edeka juniorengroep de concurrentie achter zich. In twee andere categorieën wonnen de zelfstandige retailers van Edeka Handick uit Korschenbroich bij Mönchengladbach en, reeds voor de derde keer, Edeka scholieren uit Dietenhofen bij Nürnberg. Ook de WEZ-markten in Minden en Edeka Simmel uit Moosach hebben overtuigd.



De Edeka juniorengroep coördineert de opleidingsactiviteiten van de gehele Edeka group. Ze heeft bijna negentig jaar ervaring in de begeleiding en het ondersteunen van succesvolle jonge talenten, in nauwe samenwerking met de regionale Edeka- groothandelsbedrijven en de retailers ter plaatse. Het bewijs voor de bovengemiddelde opleiding bij Edeka zijn de veelvuldige branchewedstrijden waarbij Edeka regelmatig zeer hoog scoort. De jury waardeerde in het bijzonder de zeer uiteenlopende activiteiten op het gebied van digitalisering van scholingsprocessen. Zo kunnen Edeka-studenten sinds enige tijd op speelse wijze productkennis opdoen via hun smartphone. Andere voorbeelden van de kwaliteit van Edeka als opleider zijn het keurmerk 'gecertificeerd opleidingsbedrijf', dat de juniorengroep samen met de 'Zentralstelle für Berufsbildung im Handel' (zbb) voor Edeka-supermarkten heeft ontwikkeld en het initiatief ter integratie van vluchtelingen in een beroepsopleiding.

De onderscheiding 'opleider van het jaar' werd reeds voor de veertiende keer door het vakblad 'Lebensmittel Praxis' vergeven. In de vijf categorieën beoordeelde de jury bestaande uit deskundigen de kandidaten op bovengemiddeld engagement, innovatieve concepten, uitstekende ideeën en voorbeeldige probleemoplossingen. De wedstrijd heeft daarnaast ten doel om te informeren over de veelvuldige opleidingsmogelijkheden en carrièrekansen binnen de handel. Edeka-retailers en -opleidingsleiders horen sinds de eerste editie in 2004 ieder jaar tot de winnaars en finalisten.
Publicatiedatum: