Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Exporteurs Ecuador betalen tot €10,85 voor doos bananen

El Carmen is één van de grootste bananenteeltgebieden in Ecuador. 80% van de bananen uit deze regio wordt naar de Verenigde Staten en Europa geëxporteerd. Het overige deel wordt op de lokale markt afgezet. 

Als gevolg van het gebrek aan irrigatie is de productie deze zomer lager geweest. Deze lagere productie levert telers nu echter toch voordeel op omdat de prijzen flink gestegen zijn. 

De vastgestelde exportwaarde van een doos bananen ligt op €6,00 maar benadert momenteel de €10,85. Teler Wilmer Valencia teelt bananen op 12 hectare en is zeer tevreden over de prijzen. Hij is van plan de irrigatie te verbeteren zodat hij zijn productie kan verhogen. 

Volgens Luis Loor, van de National Federation of Platain Producers, is deze situatie normaal gedurende deze maanden van het jaar. "We zouden graag meer produceren nu de beste prijzen betaald worden." Loor vertelt dat de prijzen vanaf augustus tot aan november stijgen. Ondanks de lagere productie, is het een gunstige tijd voor de sector met de beste marktprijzen van de laatste 40 jaar. Een doos bananen voor de directe verkoop brengt meer op dan één voor de export," laat hij weten. 

Publicatiedatum: