Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eerste editie van Bakker Brothers Internationale Open Dagen

Innovaties in wortel, aubergine, tomaat en bonenrassen voor telers en groenteverwerkers

Bezoekers kunnen tijdens de Internationale Open Dagen van 27 tot en met 29 september 2017 voor het eerst op het demoveld van Bakker Brothers terecht. Bakker Brothers is geen nieuweling in de sector. Ze hebben al een historie van bijna 90 jaar. Door mee te doen, willen ze met name telers en groentenverwerkers interesseren in hun nieuwste innovaties in wortels, aubergine, tomaat en bonenrassen. De Internationale Open Dagen van Bakker Brothers vinden plaats in Noord-Scharwoude.



Eerste editie
De eerste editie van Bakker Brothers Internationale Open Dagen is een levende catalogus van gewassen en rassen van het zaadbedrijf. Professionals uit de wereldwijde groentensector kunnen kennismaken met noviteiten uit het aanbod van het bijna 90-jarige zaadveredelings-, productie- en distributiebedrijf. Op een demonstratieveld in Noord-Scharwoude krijgen relaties een rondleiding langs proefvelden waar sperziebonen, peen, mais, suikermais, courgette, pompoenen en butternuts worden gepresenteerd. Gewasspecialisten lichten de speerpunten uit het veredelingsprogramma en specifieke ontwikkelingen per gewasgroep toe. Daarnaast is er volop gelegenheid om met hen van gedachten te wisselen.
 
Nieuwe rassen
Bakker Brothers is een begrip in het Midden-Oosten, Afrika en de landen rond de Middellandse Zee en richt zich met veredelingsstations in Nederland, Jordaniƫ en Zuid-Afrika en proefstations verspreid over de wereld met name op de veredeling van bonen, pepers, aubergine, tomaat en wortel. Op korte termijn lanceert het bedrijf nieuwe peper-, aubergine- en tomatenrassen waarbij het veredelingsaccent is gelegd op aspecten als opbrengst (oogst), kleur, vorm, stevigheid en uniformiteit. Het portfolio voor bonen, dat zich uitstrekt over alle types voor de verse markt (sperziebonen, snijbonen, platte bonen en stokbonen) wordt binnen afzienbare tijd uitgebreid met rassen die in ontwikkeling zijn voor de groentenverwerkende industrie.
 
Fors investeren in R&D
Jaarlijks investeert Bakker Brothers fors in research & development en dankzij de nauwe samenwerking met universiteiten en gerelateerde instituten heeft het bedrijf toegang tot de modernste technologieƫn. Zo wordt voor een aantal gewassen gebruik gemaakt van moleculaire merkers om te testen of materiaal de gewenste eigenschappen bezit.
 
Meer informatie over de Internationale Open Dagen producten en innovaties van Bakker Brothers is te vinden op www.bakkerbrothers.nl.
 
Publicatiedatum: