Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Pieter de Keijzer, Eosta: "Volumes beperkt, klanten extreem enthousiast"

Ruby Valencia: Sinaasappel met smaak en eigenschappen van grapefruit

Tholen - Het is nog heel kleinschalig, maar Eosta heeft via haar Zuid-Afrikaanse biologische leverancier wel de beschikking over een heuse citrusnoviteit: de Ruby Valencia. Ooit ontdekt als een mutatie van een gewone Valencia-boom in een boomgaard in Nelspruit, Zuid-Afrika. Van daaruit is deze commercieel verder ontwikkeld.



"Onze teler, Groenheuwel in de Noordkaap, heeft vijf jaar geleden besloten om deze nieuwe variëteit kleinschalig te gaan aanplanten. Drie jaar geleden kregen we de eerste zending van 20 dozen binnen. Vorig jaar ontvingen we een paar pallets en dit jaar hebben we één container te verdelen", vertelt product manager Pieter de Keijzer.



"De volumes zijn beperkt en dat maakt dit ras nog niet geschikt voor de supermarkten, maar de biosupermarkten en speciaalzaken in Duitsland en Scandinavië zijn extreem enthousiast. Afgelopen weekend hebben we hem tijdens een leveranciersbeurs in Duitsland gepromoot en daar waren de reacties erg goed." Of de Ruby Valencia een echte knaller wordt, hangt volgens hem van de telers af. "Als die ervoor gaan, kan het zeker wat worden, anders zullen klanten dit citrus nooit echt gaan ontdekken. Ik heb wat research gedaan, maar kwam dit ras nog niet elders tegen."



"Wij zien er wel de nodige potentie in en zijn er trots op dat onze leverancier het lef heeft gehad om dit ras verder te ontwikkelen. Wanneer de bomen volgroeid zijn, kunnen we in de toekomst deze primeur wel vijf weken leveren. Buiten ons mooie volume aan 'gewone' biologische sinaasappels is dit een zeer leuke aanvulling voor zowel onze klanten als de consument", besluit Pieter.



Voor meer informatie:
Pieter de Keijzer
Eosta
Tel: 0180 635500
pieter@eosta.com
www.eosta.com