Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hygiënecode voedselopslag en -transport herzien

De hygiënecode voor hygiënisch en voedselveilig werken bij transport, opslag en distributie van levensmiddelen is herzien. De nieuwe code, die door evofenedex en TLN is voorgelegd aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, is goedgekeurd als hygiënecode conform het Warenwetbesluit hygiëne en levensmiddelen. Op 30 augustus 2017 is de goedkeuring in de Staatscourant gepubliceerd.

Garantie
Bij de bedrijfsactiviteiten transport en opslag van levensmiddelen moet de voedselveiligheid van de consument altijd gegarandeerd worden. Het is dus belangrijk dat er hygiënisch gewerkt wordt. Daarom moeten alle exploitanten van levensmiddelenbedrijven een op HACCP gebaseerd voedselveiligheidssysteem hebben. Dit is een verplichting volgens de Verordening (EG) nr. 852/2004.

Opties
Een exploitant van een levensmiddelenbedrijf kan op twee manieren voldoen aan deze wettelijke HACCP-verplichtingen: ofwel een eigen HACCP-systeem opzetten, invoeren en onderhouden, ofwel zich houden aan een goedgekeurde hygiënecode. Het opzetten van een eigen HACCP-systeem is echter veel werk, kost veel tijd en vraagt om specialistische kennis. Daarom kiezen bedrijven vaak voor de tweede optie en voeren binnen het bedrijf een goedgekeurde hygiënecode in.


Bron: Evofenedex
Publicatiedatum: