Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ronnie Moorman, Willem Dijk: "Goed Filosofo-seizoen verwacht"

Eerste Spaanse Iwasaki-mandarijnen gearriveerd

Tholen - Vandaag zijn de eerste Iwasaki-mandarijnen onder het merk Filosofo bij Willem Dijk AGF gearriveerd. Afgelopen vrijdag was Willem Senior in Spanje present om het primeurfruit te controleren. "We zijn twee weken eerder dan vorig jaar. Er waren al andere merken eerder op de markt, maar die zijn naar mijn smaak te jong en te fris", vertelt Ronnie Moorman. Hij verwacht een goed citrusseizoen. "De smaak is ver boven gemiddeld en de maatvoering is prima."



"Het Spaanse mandarijnenseizoen trapt af met iets hogere prijzen dan vorig jaar. Men verwacht voor Iwasaki's gelijke aantallen, maar wel meer dikke maten. Met een week of vier wordt het mandarijnenseizoen opgevolgd met de eerste Clementines", vervolgt Ronnie. "In Nederland is de vraag nu al redelijk goed. Duitsland komt altijd wat later op de markt, daar zijn kleur en smaak nog belangrijker."

Naast het citrus van Filosofo ontvangt Willem Dijk ook citrus van andere Spaanse afladers. "Bovendien hebben we nog voldoende binnenkomsten van SanLucar-mandarijenen. Ook de Salustiana's voor hand- en perssinaasappelen zijn goed beschikbaar en ook de citroenen zullen er volop zijn", verwacht Ronnie.

Voor meer informatie:
Willem Dijk AGF
Ronnie Moorman
0653374274
ronnie@willemdijk.nl
www.willemdijk.nl