Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zespri kan teler die kiwiplanten naar China verscheepte niet crimineel vervolgen

Zespri kan een teler die opzettelijk planten van de SunGold en Gold9 rassen naar China verscheepte niet vervolgen. De Plant Variety Act staat geen vervolging voor criminele activiteiten toe.

De kansen dat het Zespri lukt om de Chinese plantages te sluiten is klein, omdat het beschermen van plantensoorten eigendom in andere landen een complexe, dure en politiek gevoelige zaak kan zijn. Onlangs liet Zespri telers weten dat ze de Nieuw-Zeelandse teler die de rassen naar China verscheepte en daarmee de regels van het bedrijf overtrad, geïdentificeerd was.

Het bedrijf uit Tauranga liet de planten van de teler terugsnoeien tot de onderstam, de licentie werd ingetrokken, maar de green oogst werd geaccepteerd voor verwerking. Er wordt nog overwogen om een civiele zaak te starten tegen de teler hoewel dat soort zaken zeldzaam zijn in Nieuw-Zeeland.

Het zou gaan om een illegale aanplant van 100 hectare. De plantage werd vorig jaar ontdekt. Volgens berichten is de plantage in 2012 geplant.

Publicatiedatum: