Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mannen zoeken langer dan vrouwen

Zes op tien automobilisten kan auto op parkeerplaats niet meer vinden

Zes op de tien automobilisten vergeet weleens waar hij z'n auto heeft geparkeerd. Dat blijkt uit onderzoek van de ANWB onder ruim 1.600 Nederlanders. Mannen zijn vervolgens langer op zoek naar hun auto dan vrouwen.

Met andere dingen bezig zijn tijdens het parkeren is de voornaamste reden om te vergeten waar de auto staat. Als hij 'kwijt' is, duurt het bij bijna vier op de tien automobilisten 5 tot 10 minuten voordat zij hun auto weer hebben gevonden. Opmerkelijk is dat mannen er langer over doen om hun auto terug te vinden. Zo zijn er meer mannen dan vrouwen die langer dan 10 minuten op zoek zijn naar hun auto.

Auto volgen met app
Automobilisten bedenken allerlei manieren om te onthouden waar de auto staat. Zij proberen herkenningspunten te onthouden (59%), maken een foto van de locatie of schrijven deze op (12%). Sommigen proberen zelfs de auto altijd op dezelfde plek te parkeren (12%), maar het kan makkelijker. Met de ANWB Connected app ziet de autobezitter altijd waar de auto zich bevindt. Ook als iemand anders hem gebruikt. ANWB Connected is beschikbaar voor iedereen. Naast de exacte locatie tonen van de auto biedt ANWB Connected nog meer. Gebruikers krijgen ook informatie over hun rijstijl en de technische staat van de auto. Zo kun je pech voorkomen. Is de accu zwak, dan krijgt de eigenaar van de auto tijdig een seintje.

Bron: ANWB
Publicatiedatum: