Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

HillFresh exclusieve partner Itaureira Rei-meloenen

Bijna twee jaar geleden begon de samenwerking tussen HillFresh en Itaueira, teler van ready-2-eat Rei-meloenen. Deze maand versterken beide partijen hun samenwerking door het ondertekenen van een contract waarmee HillFresh exclusief partner wordt van Itaueira in Noord-Europa. Daarnaast zullen ze zich ook gaan richten op de distributie van de Rei-meloenen op de Spaanse en Portugese markt.


De Rei-meloenen.

"De manier waarop HillFresh de meloenensector heeft aangepakt met assortimenten op maat en enkele unieke promoties, hebben Itaueira het vertrouwen gegeven dat deze volgende stap in onze samenwerking met HillFresh een logische stap is", aldus Aridana Prado van Itaueira. "HillFresh brengt de bron dichter bij de retailer wat resulteert in een betere samenwerking tussen alle partners in de keten. Maar dit zijn slechts enkele voorbeelden waarom wij denken dat HillFresh de juiste partner is voor de distributie van onze Rei-meloenen binnen Europa."

Aanvulling
Volgens Geerten van Luttikhuizen, verantwoordelijk voor de import van meloenen overzee, bleek het programma Rei-meloenen een mooie aanvulling aan het assortiment meloenen te zijn. "Het extra stuk aandacht dat ze de meloenen geven tijdens het oogsten, resulteert in een beter smakende meloen. Deze gele meloen is in staat om te concurreren met zelfs de best smakende gele meloenen uit Europa. Itaueira laat hun meloenen lang genoeg aan de plant groeien en ze oogsten alleen de meloenen die rijp genoeg zijn. Hierdoor hebben deze meloenen een hogere brixwaarde. Met een minimale brix van 12 tot zelfs 15 zijn ze uiterst smaakvol. Het is echt een heerlijke meloen en dat komt niet alleen door het suikergehalte. Je moet het echt een keer proeven om te ervaren."


Een doos vol met meloenen waar HillFresh en Itaureira zich mee bezig houden.

Certificatie
Itaueira is een Braziliaanse teler van Rei-meloenen welke zij jaarrond uit eigen productie leveren. De Rei-meloenen zijn GlobalGAP en RainForest Alliance gecertificeerd. Elke meloen heeft een unieke code waarmee hij volledig traceerbaar is, iets wat ook bij de consument het gevoel van kwaliteit benadrukt. Mede hierdoor heeft het bedrijf gemerkt dat er veel vraag is vanuit de retail binnen Europa, laat Geerten Luttikhuizen van HillFresh weten.
Publicatiedatum: