Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
In regio van Belgische Bertrix

FAVV kondigt controle aan bij 100 bedrijven in distributiesector

Van 11 tot 15 september 2017 organiseert het Vlaamse voedselagentschap een aangekondigde controleactie in de distributiesector in de gemeente Bertrix.

Het doel van een 'aangekondigde controleactie' bestaat erin de operatoren ertoe aan te zetten om altijd en overal in orde te zijn op het vlak van voedselveiligheid. Zo kan er voldaan worden aan de verwachtingen van de consument en is de voedselveiligheid ten allen tijde gegarandeerd, ongeacht of er controles zijn, zo laat de FAVV weten.

De actie past ook in een aanpak gebaseerd op het informeren en sensibiliseren van de operatoren die actief zijn in de voedselketen en in het bijzonder de kleinhandelaars van de B2C-sector. In dit kader organiseert het Agentschap vormings- en informatiesessies dit met de hulp van de gemeenten.

Vorming en informatie
Op 14 juni werd door de gemeente Bertrix en het Voedselagentschap – de voorlichtingscel en de Lokale Controle-Eenheid Luxemburg – een opleidings- en informatiesessie georganiseerd. Er waren een 30-tal aanwezigen. De regelgeving in verband met de voedselveiligheid werd door de voorlichtingscel op een aanschouwelijke manier voorgesteld en vertaald in termen die een makkelijke toepassing in de praktijk mogelijk maken. Daarnaast werd ook door een controleur uitleg gegeven over het verloop en de belangrijkste punten van een inspectie om de bedrijven zo goed mogelijk voor te bereiden op het controlebezoek van het FAVV. 

De checklists die gebruikt worden voor de controles kunnen worden geraadpleegd op de website van het Agentschap.
www.favv.be > Professionelen > Check-lists "Inspecties" > Distributie

Controles
Van 11 tot 15 september zullen zeven controleurs van de Lokale Controle-eenheid Luxemburg ongeveer 100 inrichtingen uit de distributiesector die actief zijn in de voedselketen controleren: slagers, bakkers, detailhandels, restaurants, grootkeukens, kinderdagverblijven, schoolkantines en ander soort bedrijven controleren.

Bron: FAVV
Publicatiedatum: