Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nico van Vliet, De Ruiter Seeds:

"Keten toont steeds meer interesse in tomatenrassen"

De open dag tomaat van De Ruiter Seeds wordt bezocht door telers, plantenkwekers en adviseurs. Nico van Vliet: "We zien overigens steeds meer mensen uit de keten interesse hebben in onze rassen. Tijdens de open dagen spreek ik steeds vaker de mensen uit de keten. Dit soort evenementen worden dus steeds breder gedragen."





In het voorjaar schreven we dat De Ruiter Seeds zich voorbereidt op de opvolger van Merlice. Merlice wordt dit jaar weer op grotere schaal geteeld. Nico van Vliet: "We willen de telers en de mensen uit de keten hier bij betrekken. Een open dag is daar de uitgelezen kans voor. Ze kijken nu alvast mee naar een eventuele opvolger." Qua smaak, kleur of opbrengst mag het nieuwe ras in iedere geval niet onder doen voor wat Merlice nu biedt. Dit veredelingsprogramma zal tot een nieuwe serie rassen leiden in dit segment: 1000-serie. Gisteren kwam naar voren dat er volgend jaar grotere proeven worden gehouden met DRTH1002.



Completo is het nieuwe commercieel ras in het middensegment voor De Ruiter Seeds. Het kan zowel als los of als tros verkocht worden. Het vruchtgewicht is 90-95 gram. Completo kan jaarrond geteeld worden en dus ook onder belichting.



DRTC3318 is een 25-30 gram tros tomaat. De Ruiter Seeds inventariseert nu of er ruimte is voor deze vruchtgrootte. De kleur en smaak van dit ras is goed en zit deze tomaat op het niveau van de cherry tomaat. Qua productie zit dit ras op het niveau van de cocktail-tomaat.



DRTC8504 is een cherry trostomaat met vruchtgewicht van 13-15 gram. Het ras is volop beschikbaar voor proeven.



SVTS8142 is de gele cherry tros / los tomaat en heeft een gewicht van 16 gram. De kleur en smaak is marktconform vergeleken met het huidige standaardras.



De SV3357TC is een roze cherry tomaat met vruchtgewicht van 18 gram. Door de karakteristieke kleur en smaak blijft dit een tomaat voor een kleine markt. Voor mixverpakkingen is dit wel een interessant product.



Timotion is al jaren een gewaardeerde cocktailtomaat. Timotion is vanaf nu zonder exclusiviteit beschikbaar.



Drie jaar geleden werd Sevance geïntroduceerd. Het gaat goed. Het areaal wordt steeds verder uitgebreid. Deze midden trostomaat wordt gewaardeerd om de mix van smaak en kleur. Bovendien is deze sterk tegen gele kronen.



De Ruiter Seeds neemt dit jaar afscheid van het Tomato Experience Centre 's-Gravenzande en dus ook van de teler John de Jong. Gisteren werd hij uitgebreid in het zonnetje gezet. Op de nieuwe locatie staan andere telers aan het roer. De Ruiter Seeds kiest er voor om een telersgewas in de kas te hebben. Geen veredelingsgewas. Het gewas moet immers dicht bij de telers staan. De Ruiter bedankte John gisteren hartelijk voor de prettige samenwerking



Voor meer informatie:
De Ruiter Seeds
Nico van Vliet
T: +31 (0) 105292415
M: +31 (0) 623034317
Nico.van.vliet@monsanto.com
www.deruiterseeds.nl