Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Egypte start deze week met export Baladi granaatappelen

Granaatappelen behoren tot de belangrijkste exportproducten van de Egyptische AGF-sector. "De groeiende populariteit van exotisch fruit en de gezondheidstrends hebben de vraag naar deze categorie een boost gegeven en daar willen we van profiteren," legt Mohamed Gad van Agrogad uit. 

Het Noord-Afrikaanse land exporteert al drie weken lang de rassen Wonderful en 116 maar zal binnen een week ook starten met de export van zijn eigen ras: de Baladi granaatappel. "Wij zijn van mening dat dit ras wat betreft smaak en Brix over betere kenmerken beschikt dan Wonderful en 116. Het enige minpunt is dat de schil minder stevig is waardoor het ras er wat minder aantrekkelijk uitziet," vervolgt de vertegenwoordiger van Agrogad. 



Het jonge bedrijf exporteert dit jaar voor het eerst granaatappelen. "We hebben nog geen eigen plantages maar we hopen een volume van 125 tot 150 ton Wonderful en Baladi granaatappelen te kunnen verhandelen." Het bedrijf heeft zijn fruit in meerdere landen gepromoot, waaronder Singapore, Maleisië, Indonesië en Bangladesh en ziet ook afzetmogelijkheden op de Russische, Poolse en Nederlandse markt. 



Er zijn echter een paar landen die voor felle concurrentie op de internationale markt kunnen zorgen. Spanje, Israël en India zijn grote granaatappelproducenten met een jarenlange ervaring en vele exportcontracten voor dit product. "We denken dat het voor Israël een moeilijk seizoen zal worden omdat de EU de import van een aantal Israëlische producten heeft verboden, waaronder granaatappelen."

Voor meer informatie:
Mohamed Gad 
Agrogad
Tel.: +20 (0)2 38951527
Mob.: +201111123632
Publicatiedatum: