Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europese appelproducenten richten SweeTango Europe op

Op 8 augustus 2017 werd in het Zwitserse Langenthal (CH) in het bijzijn van teler David Bedford (VS) de SweeTango Europe Group (STEG) opgericht. De SweeTango Europe Group bestaat uit DOSK (Duitsland), Geiser agro.com (Zwitserland), Fa. Kröpfl (Oostenrijk) en Melinda (Italië).

Hiermee is er een belangrijke mijlpaal gezet voor de gecoördineerde teelt en de verkoop van SweeTango in Europa. Peter Bracher, CEO van Geiser agro.com, is gekozen tot de voorzitter van STEG. Geiser is reeds in 2013 met de teelt van SweeTango® begonnen en heeft het merk in het premiumsegment gepositioneerd. "We zijn blij met deze vereniging van innovatieve Europese producenten en verkopers van SweeTango. Dit is een belangrijke stap voor een succesvolle toekomst van SweeTango in Europa", benadrukte Peter Bracher. Jürg Burri werd benoemd tot coördinator van de SweeTango Europe Group. Zijn taken omvatten alle activiteiten die horen bij een succesvolle marktinvoering van dit appelras. Als nieuwe leden zullen de internationale appelverkopers VI.P en VOG (Italië) en Nufri (Spanje) zich bij de SweeTango Europe Group aansluiten.

SweeTango - de appel…
… is een teeltresultaat van David Bedford van de universiteit van Minnesota in de VS. Het is een kruising uit Honeycrisp en Zestar. Bijzonder opvallend bij dit ras is de glanzende rode kleur en de buitengewone structuur van het vruchtvlees. SweeTango® is productief en heeft qua smaak een uitstekende verhouding tussen zoet en zuur. Het is een vroeg ras dat vanwege haar heerlijke en onmiskenbare smaak goed te onderscheiden is van andere appelen en de klanten zal overtuigen.
Publicatiedatum: