Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse blauwe bessentelers tevreden

2016 was een moeilijk jaar voor Duitse blauwebessentelers. Ondanks de enigszins teleurstellende volumes kijken zij toch terug op een redelijk seizoen met fruit van goede kwaliteit. Hoewel het weer dit jaar verre van optimaal was, waren er minder problemen met ziektes die de oogst van vorig seizoen vrijwel verwoestten. 



In 2016 daalde de productie van blauwe bessen met 10% naar 10.700 ton. Naast blauwe bessen werden er 7.200 ton (+7%) rode en witte bessen geproduceerd en 6.800 ton zwarte bessen, tezamen goed voor de grootste oogst van houtig kleinfruit in Duitsland

"Duitse telers zijn tevreden over het seizoen dit jaar. Het garanderen van de juiste kwaliteit van het fruit was een uitdaging vanwege de regen en vochtige omstandigheden in opslagfaciliteiten. Het is dan ook belangrijk dat telers beter geïnformeerd worden over hoe zij de temperatuur in hun opslagfaciliteiten op het gewenste niveau kunnen houden om de luchtvochtigheid te beperken zodat het fruit droog blijft," legt Maciej Chmielewski van Milbor uit. 

Hoewel de kwaliteit niet zo hoog is als die van andere producerende landen kunnen de blauwe bessen dankzij hun prijs toch rekenen op de belangstelling van de consument, die bovendien producten van eigen bodem boven importfruit verkiest. Over het algemeen is de Duitse sector niet ontevreden over de kwaliteit van het fruit.

Volgens de USDA bedroeg het Duitse zachtfruitareaal in 2016 in totaal 8.460 hectare (+4% ten opzichte van 2015) waarvan het grootste gedeelte (97%) vollegronds teelt betrof. Een kwart van het totale Duitse areaal is gelegen in Nedersaksen, waar 83% van dit areaal gebruikt wordt voor de teelt van blauwe bessen. Met een inwonertal dat goed is voor 16% van de totale bevolking van de EU, is Duitsland niet alleen de grootste economie in Europa maar eveneens de grootste afnemer van fruit en zodoende de belangrijkste markt. De Duitse markt is zeer prijsgevoelig. Zowel consumenten als retailers zoeken er naar topkwaliteit tegen de laagste prijs.

Voor meer informatie:
Maciej Chmielewski
Milbor
Tel: +48 796 869 862
Email: m.chmielewski@milbor.pl
www.milbor.pl
Publicatiedatum: