Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gratis groenten en fruit van Jannes de Groenteman

Tholen - Getooid met alpinopet en zijn onafscheidelijke dikke bolknak geeft Jannes de Groenteman zomaar gratis groenten en fruit weg op de straat. Voorbijgangers moeten dan wel even meedoen aan zijn loterij, waarbij de hoofdprijs een wortel, appeltje of misschien wel een zakje gezonde lucht is. "Kinderen willen graag meedoen, hoor. Zo stimuleer ik ze om eens een gezonde snack te nemen. Na mijn act nemen ze gretig een stukje groente of fruit van Jannes aan", vertelt Ruut van Hooft. Hij verandert regelmatig in Jannes de Groenteman of een van de 30 andere personages in zijn repertoire.


Bijzonder
Ruut was ooit clown in het reeds verdwenen Waagtheater in Delft. Inmiddels is hij al meer dan veertig jaar bezig met straattheater en clown-zijn. Jannes de Groenteman is een overgebleven act van een grotere voorstelling waarbij groenten een rol speelden. Jannes is als ouderwetse groenteman voor veel kinderen een heel bijzondere verschijning die ze nooit eerder tegenkwamen. Echter in het verpleeghuis waar Ruut laatst gevraagd werd om op te treden, was hij voor de oudjes juist een vertrouwde figuur, vertelt hij. "Ze vonden het geweldig. De act duurt maar een minuutje of 10 dus voor oudere mensen is dat lang genoeg. Het sprak ze heel erg aan."

School
Ruut treedt niet niet alleen op, ook geeft hij met veel plezier les in zijn Clownschool Buus, vernoemd naar grootste Clown Johannes Buziau (1877–1958). Ook is hij al achttien jaar actief als Clown Tas bij Clini Clowns Nederland.

Voor meer informatie:
Ruut van Hooft Straat- en Theaterproducties
Schimmelpenninckstraat 16 
2613 TK Delft
T:+31 06 50 48 55 65