Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Winst Fyffes daalt door overnamekosten van 32 mln euro

De winst van Fyffes daalde vorig jaar doordat er 32 miljoen euro aan eenmalige kosten afgeboekt moesten worden in verband met de overname door het Japanse Sumitomo Corporation. De 32 miljoen werd uitgegeven aan advieskosten, bonussen en aandelen opties.

De nettowinst van het bedrijf daalde bijna 60% naar 11 miljoen euro. De adjusted earnings before interest, tax and amortisation steeg met 9,3% over dezelfde periode naar 50,1 miljoen euro. De omzet steeg door de recente overnames in de paddenstoelensector. In 2016 nam Fyffes twee Canadese paddenstoelenbedrijven over voor een gecombineerd bedrag van 140 miljoen euro. In februari rondde Sumitomo de overname van Fyffes, met een waarde van 751 miljoen euro, af.

Daarom moest er 87,5 miljoen euro betaald worden voor het 12% aandeel van de familie McCann. Daarnaast bleek eind vorig jaar al uit documenten dat het management een bonus van maximaal 3 miljoen euro in het vooruitzicht werd gesteld als ze aanbleven na de overname.

Publicatiedatum: